17.4.09

Latvijas sakopšanas talka






Provizoriskie aprēķini liecina, ka grandiozajā vides sakopšanas akcijā Lielā Talka piedalījās vairāk nekā 110 tūkstoši brīvprātīgo, savācot ap 340 tūkstošiem 60 litru ietilpīgo maisu ar atkritumiem. Precīzu savākto atkritumu apjomu un informāciju par talkas dalībnieku skaitu Lielās talkas organizatori sola apkopot līdz aprīļa beigām, kad tiks saņemtas ziņas no atkritumu poligoniem un reģionālo talku koordinatoriem.
Visi mūsu skolas skolēni, skolotāji, darbinieki talkas laikā apkopjot skolas apkārtni, Sesavas parku un ceļa malas no Sesavas līdz Lielsesavai, Skursteņkalnam un Staltajiem kopā savāca ap 130 maisu atkritumus, neskaitot metāllūžņus, riepas un citas lielākas izmestas, nolietotas mantas. Iepriekš apsekojot plānotās darba vietas nebija iespējams noteikt, cik daudz atkritumu būs jāsavāc, tāpēc ļoti pozitīvi ir vērtējama to skolēnu un skolotāju rīcība, kuri redzot, ka palikusi nesakopta teritorija paši zvanīja un prasīja vēl papildus maisus.
Izsakām pateicību visiem talkas dalībniekiem par apzinīgu attieksmi veicot mūsu pagasta un skolas teritorijas sakopšanu!
Fotogrāfijas par talku šeit:
http://foto.inbox.lv/sesavaspsk/talka