10.3.09

Vienības ugunskurs


Mūsu skola piedalījās akcijā ''Skolu vienības ugunskurs''.


Šodien, 10. martā, plkst. 12.00 pie vairākām rajona skolām tika aizdegti ugunskuri. Tādejādi rajona izglītības iestādes vienosies kopējā latviešu skolu aizstāvības akcijā “Skolu vienības uguns.”
Partija ”Visu Latvijai!” Izglītības un Zinātnes ministrijai bija devusi laiku līdz 1. martam paust apņēmību, ka ieviešot reformu nauda seko skolniekam, tiks vienlaikus nodrošināta esošo skolu saglabāšana. Tā kā no ministrijas atbilde nav saņemta, pie katras skolas tika iedegts ugunskurs, par kuru līdz plkst. 19.00 rūpēsies skolu sargi( skolotāji, skolēni).
Mazās lauku skolas ir ne tikai izglītības iestādes, bet arī garīgās dzīves centri Latvijas laukos. Vienlaikus ar šo akciju mēs vēlamies dzirdēt skaidru atbildi, būs mazās lauku skolas vai nebūs. Lai politiķi vienreiz saņem drosmi un pasaka. Akcijā aicinātas piedalīties arī tās skolas, kuras pašlaik vēl nav apdraudētas. Latvijas vēsturē ir pierādījies, ka uzvaru gūst tikai vienības ceļā. Daudzām jo daudzām skolām šī vienība tagad ir pat ļoti nepieciešama. Tāpēc sadosimies visi rokās un nodziedāsim valsts himnu.
Inga Pipare